Leerdam Glasstad

Glasblazers Leerdam Royal Leerdam Crystal Wie Leerdam zegt, laat dit haast automatisch volgen door 'glasstad'; want Leerdams glas is een begrip. Duitse glasblazers die zich enkele eeuwen geleden in het stadje aan de Linge vestigden legden de basis voor de huidige glasindustrie in Leerdam.

Glaskunst en glasblazen
'Royal Leerdam' staat inmiddels wereldwijd bekend als drinkglasspecialist. Tot op de dag van vandaag worden onder de naam Royal Leerdam Crystal op ambachtelijke wijze kristallen kunst- en sierobjecten geblazen.
Glasserviezen en kunstobjecten van ontwerpers als H.P. Berlage, Copier, Floris Meijdam, Willem Heesen en Siem van Mare en van vele andere glaskunstenaars uit binnen- en buitenland zijn bewonderen in het Nationaal Glasmuseum.
In het de Glasblazerij Leerdam laten internationale glasblazers zien hoe zij te werk gaan. Met een blaaspijp halen zij het vloeibare glas uit de gloeiend hete smeltoven, blazen lucht in de pijp en vormen het glas net zo lang tot een vaas, drinkglas, schaal of ander object ontstaat.

Meer informatie: www.vvvleerdam.nl

  • print
Content VVV Idee