Biespas

woensdag 1 feb 2017

Met de Biespas spreken we mensen aan die het behoud van de natuur net zo belangrijk vinden als wijzelf. Dáár draag je als Biespashouder in de eerste plaats aan bij. Als bedankje genieten Biespashouders van allerlei voordelen en acties. Lees hieronder alles over het belang van de Biespas, de missie van de betrokken organisaties en de rol en voordelen van de Biespashouders.

De Biespas: Hét officiële donateursprogramma
De Biespas is het officiële donateursprogramma van Nationaal Park De Biesbosch en tevens een fysieke pas voor donateurs. De zogenaamde Biespashouders steunen het Nationaal Park en dragen bij aan het behoud van goede voorzieningen, zoals informatieborden, wandel- en fietspaden en aanlegsteigers. Parkschap Nationaal Park De Biesbosch en Staatsbosbeheer zetten zich door middel van de Biespas samen in voor de verdere ontwikkeling en het onderhoud van het natuurgebied en de bijbehorende recreatievoorzieningen. In ruil voor hun steun genieten Biespashouders allerlei voordelen, waarover hieronder meer.

De Biesbosch toegankelijk voor iedereen
Het doel van de Biespas is om de Biesbosch in de toekomst voor iedereen toegankelijk te houden. Dat is hard nodig, want jaarlijks zoeken tienduizenden bezoekers vertier en ontspanning in de Biesbosch. De realisatie van het hierboven genoemde doel vereist tijd, veel aandacht én financiële middelen. Dit laatste komt onder druk te staan omdat de overheid zich hier steeds verder uit terugtrekt. Het Parkschap en Staatsbosbeheer zoeken, samen met diverse partners, daarom naar andere inkomstenbronnen. Met vijf verschillende projecten – samengevat onder de naam ‘De Biesbosch verdient het’ – worden er inkomsten gegenereerd. Deze komen direct ten goede aan het gestelde doel, door de ontwikkeling en het onderhoud van educatie, recreatie en ondernemerschap. Daar is ook de betrokkenheid van bezoekers voor nodig: met de Biespas dragen ze hier direct aan bij. Samen houden we de Biesbosch zo ook in de toekomst beleefbaar! Lees verder

Biespashouders een streepje voor
Als dank voor hun bijdrage (jaarlijks slechts €15,-) hebben Biespashouders een streepje voor. Zij genieten een jaar lang van extra voordelen en privileges, zoals:

  • Exclusieve Biesbosch belevenissen, zoals een tocht met de boswachter of nachtelijke excursie.
  • Kortingen op bootverhuur, rondvaarten, toegang tot het Biesbosch MuseumEiland, horeca of stand up peddlen (‘suppen’).
  • Exclusieve mailings met tips en inspiratie. Zoals: alternatieve (wandel)routes voor natuurliefhebbers, tips voor (activiteiten met) kinderen, en aandacht voor natuurfotografie en fotowedstrijden.

Binnenkort verkrijgbaar bij de vestigingen van VVV Zuid-Holland Zuid of te bestellen via www.biespas.nl

  • print

VVV Idee

Langs grote rivieren

Volg het spoor van Jac.P.Thijsse en wandel langs grote rivieren als Maas, Lek, Waal en Linge met de Lange Afstand Wandelroute ‘Grote Rivierenpad’, ook met dagetappes.

Lees meer

Zeepaardjes en gifkikkers

Zeepaardjes, kleurrijke tropische vissen, jonge haaien, gifkikkers en zee-anemonen leven in de unieke onderwaterdierentuin Aqua Zoo in Leerdam.

Lees meer

Content VVV Idee