Wandelroutenetwerk

dinsdag 3 apr 2018

In de regio Zuid-Holland Zuid ligt het netwerk in de Drechtsteden, Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. 

Drechtsteden
Het netwerk is maar liefst 190 km lang en ontsluit vele mooie paden en iconische plekjes in deze regio. Naast de drie hoogtepunten Biesbosch, Kinderdijk en de historische binnenstad van Dordrecht, kun je vooral genieten van het water (vanaf dijken en vanaf de Waterbus) en de polders.
De digitale wandelrouteplanner van de Drechtsteden beschikbaar op zuidholland.wandelen123.nl.


Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Met de knooppunten van het wandelroutenetwerk is het uitzetten van je wandeling wel héél eenvoudig. Je ontdekt plekjes en paden die je nog niet kende, vlak om de hoek en verderop! Met bijna 600 kilometer aan wandelroutes stippel je ook makkelijk een meerdaagse tocht uit. Het netwerk bestaat uit ruim 570 kilometer wandelroutes, 400 routepalen en ruim 60 informatiepanelen. Routepalen en informatiepanelen wijzen de wandelaar de weg langs de mooiste plekjes in de regio. Kijk voor meer informatie over dit deel van het wandelroutenetwerk op www.wandelenindepolder.nl

 

Wandelkaart AV-wandelroutenetwerkWandelkaart
Handige wandelkaart Alblasserwaard-Vijfheerenlanden met alle knooppunten, horeca, bezienswaardigheden en andere informatie. Schaal 1:27.500, € 7,95 verkrijgbaar bij VVV en in de VVV-webshop.

Wandelapp
Je kunt de routes ook volgen via de gratis wandelapp van Wandelnet. Download de Wandelen123 App en stippel je wandelingen uit door grote delen van Nederland.

  • print

VVV Idee

Varen in de polder

Anders genieten vanaf het water met 225 km leuke en gevarieerde vaarroutes in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Lees meer

Nieuw: Avonturenboerderij

Beleef met de hele familie het Hollandse landleven: van koe melken en bootje varen tot pony rijden en kaas maken.

Lees meer

Content VVV Idee